Sådan Påvirker Kreatin Din Træning

Når man bruger flere timer hver eneste uge på, at lave fysisk krævende træning, så forventer man også, at få nogle flotte resultater ud af det. For nogle handler det om at kunne fremvise en 6-pack, mens det for andre handler om at tabe nogle kilo, eller opbygge en vis mængde styrke. Uanset hvad dit mål er, så er det noget du slider for, at komme tættere på.

Man kan ikke slippe udenom det hårde arbejde, og selv hvis man kunne, så tror jeg at mange ville være imod at gøre det. Det er vigtigt at kunne nyde rejsen hen imod sit mål, da det ellers er virkeligt svært at opbygge og vedligeholde en god træningsrutine. Men bare fordi man ikke har ?travlt? med at nå i mål, så vil man jo starte gerne derhen sådan forholdsvist hurtigt. Det er specielt frustrerende, hvis man finder ud af, at man kunne være kommet længere hen imod sit mål, hvis man ikke havde overset en enkelt faktor.

Jeg tror det er denne frygt der ofte ligger som fundament for folks fascination af kosttilskud. Der er massevis af forskellige kosttilskud på markedet, og rigtigt mange af dem henvender sig til folk der træner. Der findes et væld af protein-pulvere, pre-workouts, vitaminer, mineraler og så videre. Hvert eneste tilskud reklamerer med, hvordan det kan være, at manglen på den ene eller den anden ting, kan ske at holde dig tilbage fra fantastiske resultater. Tænk hvis det var rigtigt: hvis du knoklede uge efter uge, men spildte dine kræfter, fordi du manglede et eller andet essentielt i din kost?

Vi søger altså ofte kosttilskud fordi vi gerne vil have mest mulig ud af den tid, og de kræfter, vi lægger i fitness centeret. Det er en slags forsikring imod at spilde sin energi. Men bare fordi et kosttilskud påstår at din træning vil have godt af det, er det jo ikke sikkert det er rigtigt. Du ville også hurtigt blive fattig, hvis du købte hvert eneste kosttilskud, der lokkede med den slags.

Det kan derfor godt betale sig at se på de kosttilskud, som bliver brugt af mange, og har været populære i årevis. Her er der kun to: proteinpulver og kreatin. Proteinpulveret giver sig selv: vores krop skal bruge protein for at danne muskler, og pulveret sikrer os, at kroppen har nok byggesten at arbejde med. Men hvordan påvirker kreatin egentligt din træning?

Når du bruger dine muskler, så bruger dine celler en form for energi der hedder ATP. Du kan se det som brændstof til cellen: hvis der er ATP til stede, så kan cellen udføre sit arbejde, men hvis der mangler ATP, så går processen i stå. Det går altså ud over din evne til at løfte, skubbe eller løbe, når der ikke er nok ATP til dine celler. Det er her hvor kreatin kommer ind i billedet: kreatin bliver nemlig brugt i produktionen af ATP, og giver dermed dine celler mere energi at arbejde med.