En af de rigtig mange overvejelser, som man står over for, når man har besluttet sig for at man vil starte ud med et akvarie er, om akvariet skal have en baggrund eller ej. Mange mennesker foretrækker det uden baggrund, men det afhænger igen af ??hvad du har bag akvariet. Hvis du har en almindelig hvid væg, vil du måske gerne lade akvariet stå uden nogen baggrund, men hvad nu hvis udsigten bag akvariet ikke er alt så tiltalende? Så vil du måske hellere foretrække en plakat med et undervands sceneri eller film til at sætte på selve akvariet i en simpel farve. Men hvad skal man vælge?  Sort, Blå eller Hvid?

Mange mennesker synes at hælde mod et undervands sceneri, men det kan være svært at finde en rigtig god plakat som kan bruges som en baggrund der fremhæver dit akvarie. Undgå at falde for en tegnet baggrund eller en photoshoppet plakat  der virker kunstig som baggrund. Vælg i stedet en naturlig scene kombineret med virkelige planter og fisk.

Finder man den helt rigtige plakater online, er det fantastisk, men mange har ikke overskuddet til at gå i gang med at lede efter den og det er grunden til, at mange foretrækker at gå efter ensfarvede baggrunde, som sort, blå eller hvid.

Blå er generelt bedst brugt til opsætning af havtema, da den blå farve fremhæver fiskenes egne farver og giver en mere naturlig følelse når du kigger på akvariet. En sort baggrund giver en mere naturlig baggrund hvis du vil gå i gang med at skabe et akvarie, hvor det underliggende tema er mørkt vand, som i amazonfloden. Kombineret med drivved og sort grus eller sand, så  giver dette et fuldstændigt naturligt udseende så tæt på den virkelige ting som man kan komme i et akvarie. Det største problem er at en sort baggrund gerne kræver et meget stort akvarie for ikke at virke for trykket.

En hvid baggrund giver meget mere dybde til akvariet og viser planter og fisk rigtig godt. En mørk baggrund absorberer farverne og det kan siges at det generelt ‘krymper’ perspektivet, og får det til at virke mindre end det er, mens en hvid baggrund på den anden side fremhæver farverne godt og giver et udtryk af et større akvarie.

Personligt ville jeg først og fremmest gå efter en hvid gennemsigtig baggrund til at sætte på mit akvarie, da det giver mere lys og plads, i hvert fald er det den illusion det giver. Til et dybhavs tema ville jeg derimod vælge en mørk eller lys blå baggrund, til at fremhæve fornemmelsen af uendelighed, så der er det et spørgsmål om man vil nyde de fisk og planter man har valgt, eller om man vil drømme sig ud i det blå hav.

I sidste ende er det et spørgsmål om personlig valg, og hvis du finder en rigtig god baggrunds plakat med en fint undervands sceneri, hvor både planter og dyr passer til dit eget akvarie i størrelsen så bare kast dig ud i det.

Hvis du stadig er i tvivl, så vælg en ensfarvet baggrund.