Der er nogle ting, der er gode at tænke over, når man køber arbejdstøj. Det gælder både, hvis man skal bruge det til hverdag eller til et specifikt job. Der er nogle ting, der er gode at have i baghovedet, som kan gøre det nemmere for dig at finde det rette tøj.

1. Hvilket job skal tøjet bruges til?

Det er selvfølgelig en afgørende faktor, hvilket job du skal bruge tøjet til. Er det et fysisk krævende job, eller er det et mere roligt kontorjob? Er det et job, hvor du bliver udsat for støv, maling eller andre skadelige stoffer? Alt dette er vigtigt at tænke over. For nogle jobs gælder det om, at tøjet skal have en god pasform, så du kan bevæge dig frit. For andre jobs gælder det om, at tøjet skal være robust og holdbart. Så det er ikke ligegyldigt, hvilket tøj du vælger.

2. Masser af lommer eller ej?

Det er også en fordel at tænke over, hvor mange lommer du har brug for. Skal du have plads til værktøj, nøgler, mobiltelefon og andet? Eller er det mere end ligegyldigt? For nogle jobs er det en fordel at have mange lommer, så du altid har det, du skal bruge ved hånden. For andre jobs er det ikke nødvendigt, og så kan det være mere behageligt at have færre lommer.

3. Er det behageligt at have på?

Det er også en fordel at tænke over, hvor behageligt tøjet er at have på. Er det tøj, du kan have på i flere timer uden at blive træt i kroppen? Er det tøj, der er behageligt at sidde ned i eller stå op i? Hvis du skal have tøjet på i mange timer, så er det en fordel, at det er behageligt at have på. Du skal ikke have ondt i ryggen eller følelsen af, at tøjet konstant strammer.

4. Kan det vaskes i vaskemaskinen?

Det er også en fordel at tænke over, hvordan tøjet skal vaskes. Kan det vaskes i vaskemaskinen? Eller skal det renses? Kan det tåle at blive strøget? For nogle jobs er det en fordel at tøjet kan vaskes i vaskemaskinen, så det er nemt at holde rent. For andre jobs er det ikke så vigtigt. Det er også en fordel, hvis tøjet kan tåle at blive stryget, så det altid ser pænt ud.