Helt ligesom med vinterjakke, sneakers, flyverdragt, handsker og gummistøvler, er også regntøj nødvendig gennem dagen i vuggestue, børnehave og skole.

Der findes meget forskellige regntøj, hvor det gælder om at kigge på kvaliteten. Find det rigtige regntøj til børn ud fra kvaliteten til at holde dig varm og tør, mere end du skal kigge på brands eller mode. Regntøj skal gerne kunne holde til et vandtryk på 1,5 meter, hvor regntøj helt ligesom alt andet, bliver slidt ved børns leg og aktivitet.

Størrelsen på regntøj

Det vigtigste ved den rigtige størrelse, er regntøj der ikke hænger og hæmmer barnets bevægelighed. Det gør sig både gældende for sættet der kan være for småt eller for stort til drengen eller pigen.

Regntøj bruges ofte når vinteren er ovre og frem til vinteren kommer igen. Her gælder det om at finde regntøj der passer barnets størrelse, men måske også plads til varmt tøj.

Ofte bruger børn regntøjet frem for termotøj i forår og efterår. Her gælder det stadig om at kunne holde varmen, eventuelt med let termotøj eller andre styles indenunder regntøjet.

Regntøjets egenskaber

Jakken bør kunne lukkes med lynlås. Knapper er nok nemmere for de helt små, men vandet trænger nemmere ind med knapper. Helt ligesom velcro vil være bedre end elastikker til at lukke tæt om ærmer og ben.

Der findes heldigvis ikke meget børnetøj med snore ved hætter. Husk at undgå dette på grund af kvælningsfare.

Regntøj til de mindre børn skal have en strop forneden, der holder bukser og støvler sammen. Derved slipper barnet for, at buksebenene glider op og derved gør ben og fødder våde. Denne strop kommer ofte med elastik eller som gummistrop. Du bør vælge gummistrop udgaven, da elastikker mister sine elasticitet over tid.

Reflekser bør der altid være, så børnene kan ses.

Materiale

Regntøj er enten i polyester eller polyyrethan(også kaldet PU), hvor sæt ofte er i en blanding af de to materialer. Regntøj skal selvfølgelig være vandtæt og åndbar. Polyester er mere åndbart, men også mindre vandtæt end PU. Her bør du kigge PU-overflade på sættet, hvor blandingen bør ligeligt fordelt.

Vandsøjletryk viser regntøjets evne til at modstå vand. Vandsøjletryk bliver målt ved, at du spænder stoffet over et rør der fyldes med vand. Her vil trykket vise om regntøjet kun er god til mindre byger eller til det ekstreme vejr.