Når man er færdig med grundskolen, står man over for nogle vigtige valg. Hvor skal jeg hen, og hvad vil jeg med mit liv? Hvilken uddannelse skal jeg stile imod ? og hvem er jeg egentlig? Det er spørgsmål, som sagtens kan vende tilbage hele vejen op igennem livet, men netop i de unge år er de særligt fremtrædende og meget virkelige. De kan næsten virke påtrængende, og mange har brug for tid til at tænke sig om og mærke efter. Her kan efterskole noget helt særligt.

Når man går på efterskole får man et pusterum, hvor man, sammen med jævnaldrende, kan udvikle sig og komme nærmere svaret på nogle af de spørgsmål, som de fleste unge går og tumler med. efterskole er ikke bare en lang sommerferie, men et sted, hvor man kan udvikle sig og prøve sig selv af, samtidigt med at man lærer nogle færdigheder, som kan bruges i det liv, der kommer, hvor man skal vælge sin vej ind i voksenlivet. Man lærer i høj grad også sig selv bedre at kende.

Kreativitet og bevægelse

En efterskole har som regel nogle tilbud med forskelligt fokus. Flere forskellige kreative værksteder giver dig mulighed for at udfolde dine mere kunstneriske sider. Ud over at det er sjovt og spændende, så giver kreativ udfoldelse også muligheder og veje til at lære sig selv og sine jævnaldrende at kende.

Du kan som regel også vælge idræt på en efterskole. Her gives der mulighed for at få trænet sine evner gennem bevægelse. Idræt er naturligvis sundt for kroppen, men giver også bedre muligheder for fokus og selvudvikling. Det er ikke alene kroppen, der har gavn af bevægelse, det er i høj grad også hjernen.

Find den på nettet

Hvis du leder efter en god efterskole, så find den på nettet. Du kan udforske skolens hjemmeside og se om det er noget for dig. Der er naturligvis meget at lære på en efterskole, men det allervigtigste er nok det store fællesskab, man bliver en del af. Her kan man få venner for livet.