For mange kvinder kan tanken om at bruge en tampon være en smule skræmmende. Når alt kommer til alt, er der jo ikke nogen, der kan forklare, hvordan man bruger en tampon. Heldigvis er der masser af ressourcer derude, som kan hjælpe dig med at forstå det grundlæggende og komme i gang med at bruge tampon. I dette blogindlæg giver vi dig et overblik over de grundlæggende ting, du skal vide om brug af tamponer. Lad os komme i gang!

Hvad er en tampon?

En tampon er en form for menstruationsbeskyttelse, der er designet specielt til kvinder. Den indsættes i skeden for at absorbere menstruationsstrømmen under din menstruation. Den består af bomulds- eller rayonfibre, der er bundet sammen for at skabe et absorberende materiale. De fleste tamponer leveres med en applikator, som gør det lettere at indføre dem.

Hvordan bruger jeg en tampon?

Det er ikke kompliceret at bruge en tampon, men det kan kræve lidt øvelse, før du bliver fortrolig med det. Først skal du sørge for, at dine hænder er rene, før du håndterer tamponen eller applikatoren. Derefter skal du følge disse trin:

1) Pak tamponen ud, og fjern applikatoren, hvis den har en.
2) Hold enden af applikatoren med tommelfingeren og langfingeren, og før den ind i din vagina, indtil fingrene rører din krop (din pegefinger skal forblive øverst).
3) Tryk på stemplet med din pegefinger, indtil det stopper (dette frigør tamponen). 4) Fjern applikatoren fra din vagina, og smid den i en skraldespand (ikke på toilettet!). 5) Vask dine hænder med vand og sæbe bagefter. 6) Tjek for lækager med et par timers mellemrum ved at føre en finger langs snoren i bunden af tamponen – hvis du mærker væde, er det tid til at skifte tampon. 7) Skift din tampon hver 4-8 time eller efter behov, afhængigt af hvor kraftig eller let din strøm er; sørg for ikke at lade en tampon sidde i mere end 8 timer, da dette kan øge risikoen for TSS (Toxic Shock Syndrome). 8) Når du er færdig med at bruge en tampon, skal du pakke den ind i toiletpapir eller dens indpakning, før du smider den i en skraldespand (skyl aldrig brugte tamponer ud i toiletterne).

Det er ikke så svært at bruge en tampon, som nogle måske tror – følg blot disse enkle trin, og så er du klar til at gå! Husk på, at alle er forskellige, når det gælder deres kroppe, så lad dig ikke nedslå, hvis du finder ud af, at visse produkter ikke virker for dig; prøv forskellige mærker, indtil du finder det, der virker bedst for dig! Og husk, at du altid skal tjekke, om der er lækage med få timers mellemrum, når du bruger et hvilket som helst menstruationsprodukt; på den måde kan du undgå ubehageligt svineri! Held og lykke og god fornøjelse med at bruge disse fantastiske produkter!