Bliv klogere på mindfulness

Blog
admin

Først og fremmest spørger du måske dig selv: hvad er mindfulness? Betydningen heraf ligger i ordene ”mind” og ”fulness”, der ret beset henviser til sindet og helheden omkring dette sind. Mindfulness stammer fra budhismens tankegang om det ”sunde” sind, hvor man i videst mulig omfang skal forsøge at fjerne alle bekymringer, frustrationer, vrede, stress og tankemylder i sit liv. Dette gør man i ambitionen om at blive mere i ét med nuet og på den måde lære sig selv at være til stede i de omgivelser, som man nu engang befinder sig i. Mennesket har en tendens til at ville være på forkant med, hvad der potentielt kan ske ude i fremtiden – herunder bekymrer sig om sygdom, døden og alderdommen, hvilket er faktorer som vi hverken kan styre eller forhindre. Derfor skal vi lære os selv at være i nuet og ikke altid tænke, at der findes noget bedre. Vi skal derfor påskønne det vi har nu og her, og udvikle os ud fra det udgangspunkt. Mindfulness kan praktiseres på en masse forskellige måder: du kan gøre det derhjemme ved at meditere, du kan se videoer, lytte til podcasts eller tage på kurser, således at du sammen med en eksport og øvrige kursister sammen finder ud af, hvad mindfulness indebærer. For mere om mindfulness kurser, læs via følgende link: livsbevidsthed.dk

Mindfulness kurser – hvad indebærer det?

Mindfulness kurser kan bestå af en bred vifte af forskellige praktikker omkring mindfulness. En af de bedre versioner er kurser, hvor du lærer omkring din bevidsthed, din egen opmærksomhed og lærer at praktisere og lytte til dit fysiske og psykiske jeg. Dette kan gøres på et utal af måder, men kendetegnende som den mest effektiver er meditation. Meditation stammer oprindeligt fra den indiske kultur, men er blevet noget, vi alle sammen efterhånden har hørt om eller selv prøvet. èn af de mange fordele, der er forbundet med meditation er, at du lærer at koncentrere dig. Når du så småt lærer at koncentrere dig, bliver du efterhånden også bedre til at være opmærksom på de omgivelser du befinder dig i og betydningen af disse. Det er derfor essentielt, at grundfundamentet for et vellykket mindfulness kursus er på plads – nemlig læredommen omkring meditation. Mindfulness kurser vil derfor i høj grad centrere sig omkring dette, hvorefter læren omkring det at gå i sig selv og lytte til sin egen krop vil være det næste skridt på vejen.

For mere omkring mindfulness kurser, læs her livsbevidsthed.dk

 

Læs også Vend dit liv 180 grader og få den hverdag, du drømmer om hos kopamok.dk.

Leave A Comment

Related Post