Den gode motiveret ansøgning

Blog
admin

Hvad ser dine kommende arbejdsgiver på? Og hvordan får du de bedste chancer for en jobsamtale?

Når man er jobsøgende, er det vigtigt at man forholder sig til, hvad man tror virksomheden går efter i deres kommende medarbejder. En jobsøgning indeholder typisk et CV og en motiveret ansøgning. CV’et er det første virksomheden læser, og ofte der de vælger den første pulje af potentielle kandidater. Derfor er CV’et det vigtigste element i din jobsøgning, men med dette sagt, skal man stadig bruge tid og kræfter på sin ansøgning. Selvom ansøgninger mange steder slet ikke ses og læses, er det vigtigt du stadig gør dig umage med denne. Dette skyldes, at ved de virksomheder, hvor den motiverede ansøgninger læses, vægtes den med stor sandsynlighed højt i bedømmelsen, og kan have stor indflydelse på, om du bliver inviteret til en jobsamtale. Derfor er det vigtigt, at du gør meget for at lave en god ansøgning.

Hvordan skriver man en god motiveret ansøgning?

Hvor CV’ets forkus er på dine tidligere erfaringer og professionelle historik, er den motiveret ansøgning din mulighed for at fortælle virksomheden, hvorfor det præcis er dig, der skal have jobbet. Dette indebærer både din motivation for jobbet – altså, hvad der gør, at du netop ønsker dette job, men det indebærer også, at du skal forklare, hvorfor virksomheden skal vælge dig, over de mange andre kandidater. Hvad gør, at du passer ind i virksomheden og den specifikke afdeling? 

Den motiveret ansøgning skal altså være meget personlig, så virksomheden kan mærke, hvilken medarbejder de får sig. Det betyder meget for arbejdsgiveren, at de ikke modtager en ‘standard’ ansøgning, men der er nogle elementer, hvor du skiller dig ud fra mængden. På denne måde vil du med stor sandsynlighed gøre dig mere spændende og attraktiv, hvilket kan være med til at afgøre, om du får det ønskede opkald.

Uddannelser på kvote 2

Det er ikke kun arbejdsmarkedet, der efterspørger en motiveret ansøgning. Også når man søger ind på uddannelser på kvote 2, er et af kravene ofte en motiveret ansøgning. Da ansøgningen i dette tilfælde ofte er altafgørende, er det specielt vigtigt, at du bruger meget tid og tager ansøgningsprocessen utrolig seriøst.

En motiveret ansøgning inden for både jobsøgning og til brug af optagelse på uddannelse, er mere eller mindre det samme, hvor fokus ligger på de samme elementer. Hvilke ting det helt præcis drejer sig om, kan du læse mere om i nedenstående link:

https://candeno.com/ansoegning/motiveret-ansoegning/

Leave A Comment

Related Post