Sådan kan du drikke kaffe og lege med dit barn samtidig

Blog
admin

At lege sammen med vores kære små unger kan være en kilde til meget glæde og sjov. Men hvis der står de samme to til tre leg (eller måske et lidt større udvalg af lege, hvis du er mere heldig) på programmet dag ud og dag ind, kan selv den mest tålmodige og udholdende forælder med tiden blive træt af at lege de samme lege.

Måske er det doktor-legen, der har fanget mindstemandens interesse, eller måske kan lilleputten bare ikke få nok af far, mor og børn-rollelege eller gemmeleg og fangeleg i haven.

Og det kan da også være meget sjovt. Men som voksen kan man godt nogle gange længes efter lidt variation i legene, og ikke mindst kan man rigtig godt komme til at længes efter den type af lege, hvor man bare kan sidde og sumpe ved et bord og med en varm kop te eller kaffe i hånden.

Kaffe og papir – mere skal du ikke bruge

Derfor kommer vi dig her til undsætning med et forslag til, hvordan I kan lege på en måde, der er hyggelig for både dig og den mindste. 

Man kommer nemlig rigtig langt med at finde tuscher, glimmer, perler, seje klistermærker og papir i flotte farver. Hvis I har en printer, kan I printe en masse flotte figurer ud eller finde seje og flotte tegninger online, som I kan printe ud og farvelægge.

Billige printerpatroner kan du finde via linket her, eller ved at søge lidt rundt på nettet. Så er I klar til at printe. Og så er aktiviteten klar.

Nu skal du så høre, hvordan du gør det hyggeligt for dig som forælder også:

Først og fremmest kan du lave disse aktiviteter sammen med din søn eller datter (eller niece, nevø, bonusbarn, barnebarn, eller hvem det nu engang er, du har æren af at passe) mens I sidder ved et bord, og det i sig selv kan for en voksen person være meget rart, hvis størstedelen af legene ellers foregår på gulvet eller tumlende rundt mellem puder og madrasser – eller hvor man nu ellers befinder sig med et barn.

Men en aktivitet ved et bord giver dig en rigtig god anledning til at skrue ekstra godt op for de elementer, der fra et voksenperspektiv er hyggeligt: Mens I sidder ved bordet og skal lave disse aktiviteter sammen, kan du sætte stemningen med en god varm kop te eller kaffe og en kop varm mælk til mindsten. Du kan også sætte noget hyggeligt musik på og måske endda hive en pæn buket tørrede blomster over på bordet.

Så ser der hyggeligt ud, og det gør det altså bare hyggeligere som voksen at deltage i legen.

Related Post