To tips til mindre mobilbrug

Blog
admin

I dagens Danmark er det ikke unormalt selv at tænke, at man bruger sin mobiltelefon for meget. Det kunne være at du er helt tosset med at se på tøj online, eller at du måske altid har en samtale kørende med en ven- eller veninde på chatten – og det er også okay, så længe du husker at begrænse dig til tider.

Det er nemlig ikke sundt for os mennesker at konstant blive bombarderet med indtryk, som man jo bliver når man hele tiden bruger sin mobiltelefon. Det gør det svært for hjernen at processere de mange indtryk den får igennem dagen og uden de pauser bliver det svært for os at finde ro, både fysisk om mentalt.

Undersøgelser viser faktisk også, at de der selv mener at de har overforbrug for devices (mobiler, tablets, computere) og sociale medier også selv mener at de er de mest ensomme – mon der er en forbindelse? 

Vi mennesker har brug for rigtigt nærvær

Nu til dags behøver vi ikke cykle ned til vores ven for at være sammen, vi kan da bare ringes ved på telefonen med kameraet tændt. Det samme gælder for arbejde, mange af os er ikke længere forpligtet til at møde op på arbejdet da meget af det arbejde man laver nu til dags godt kan laves hjemme. 

Vi er mindre og mindre i kontakt med hinanden og har mindre og mindre ægte og meningsfulde samtaler end for bare 20 år siden. Hvis du føler at du ikke har kontrol over dit telefonforbrug, så finder du et par gode tips til at lægge den lidt mere fra dig herunder:

Råd #1 – Lad den blive i skuffen

Hvis du eksempelvis får gæster over til aftensmad eller skal ud og besøge nogle venner, så lad mobiltelefonen blive hjemme. Det er en tanke der kan gøre de fleste helt dårlig, men vi bør kunne finde ud af det.

Ved ikke at have telefonen på dig, slipper du også for trangen til at hele tiden checke om du er gået glip af noget.

Råd #2 – Gør den uinteressant

Ved at kun have de mest essentielle apps installeret som businessnyheder eller messenger så er du garanteret ikke altid at få lyst til at kigge i den, sammenlignet med hvis du nu havde både shopping apps, ti forskellige sladdermedier og et hav af spil installeret.

Vi mennesker har brug for ro, og det giver mobilen os ikke altid.

Related Post