Derfor er valg af virksomhedsform så vigtigt

Blog
admin

Hvis du går med en drøm om at blive selvstændig og få dit eget firma og være din egen herre, er det vigtigt at du starter med at vælge den rigtige selskabsform. Hvis du aldrig har haft en virksomhed før eller overvejer en anden selskabsform, bør du overveje at kontakte en erhvervsadvokat eller en revisor for at få råd og vejledning. Det er nemlig ikke ligegyldig, hvilken selskabsform du vælger. Nogle selskaber har en begrænset hæftelse og andre hæfter du for personligt. Alt efter hvad du har planer om, er det nemlig vigtigt om du kan risikere at stå med en gæld til banker, SKAT og andre kreditorer i mange år fremover og vil have svært ved at få en god økonomi igen.

Selskab med begrænset hæftelse

2 af de mest almindelige selskabsformer med begrænset hæftelse er et ApS og et A/S. Et ApS er afgjort det billigste. Det koster kun 40.000 kr. at stifte et ApS, imens at det er langt dyrere at stifte et A/S. Det koster 400.000 kr. at stifte A/S. En advokat, banken eller en revisor skal bekræfte at du har overført pengene eller har værdier for beløbet.

Virksomhed med personlig hæftelse

En virksomhed med personligt hæftelse, hvilke betyder at du hæfter med hele din personlige formue, koster det ikke noget at stifte og det kan du gøre på få minutter på virksomhedsguide.dk. 

Holdingselskab

Hvis du har besluttet dig for et ApS eller A/S bør du overveje at stifte et holdingselskab på samme tidspunkt. Hvis du stifter begge selskaber på samme tid, kan du gøre det for det samme beløb. Fordelen ved at have et holdingselskab er, at hvis du har planer om flere ApS, kan du via holdingselskabet overføre penge fra det ene selskab til det andet. Derved kan du bruge holdingselskabet til at give dig skattemæssige fordele. Det er også muligt at at bruge holdingselskabet som pengetank og lade selskabet gemme på et overskud til senere tidspunkter. 

Hvis du er i tvivl om du bør stifte et holdingselskab samtidig og vælger at vente, bør du vide at det vil have nogle skattemæssige konsekvenser, hvis du vælger at vente og det bør du sikre dig, at du er klar over og har fået snakket igennem med en revisor eller en advokat.

Related Post