To råd til at køb af brugte ure

Blog
admin

Spar penge med brugte ure

Brugte ure kan være mange forskellige ting, det kan være det helt klassiske vintage ur med lysebrun læderrem, rund og guld urskive og helt klassiske tal på uret. Det er, udover at være vildt stilet, også en billig måde at få fingrene i et klassisk og normaltvist dyrt ur på. 

Uanset om du er ude på at købe dit første ur, og gene vil have at det skal være i den mere klassiske og tidsløse ende, eller om du bare mangler en mere til samlingen, så er der et par ting du bør være opmærksom på, før du går ud og kaster dine penge efter noget gammelt, der måske ikke helt er pengene værd. 

Nedenfor finder du en liste over to ting der kan gøre forskellen for dit næste køb – et om købprocessen og et om stilen. 

Købsprocessen

Før du begynder at gå ud og jagte genbrugsguld, bør du først overveje om din forhandler, eller det sted du tænker at købe uret fra, udelukkende sælger ægte ure. Hvis tilbuddet er for godt til at være sandt, så er det som regel også – du kan dog godt finde ægte ure til billige penge, hvis du ved hvor du skal lede.

Genbrugsforretninger

Er et utroligt godt sted at starte, hvis du har et godt nok vidensfundament til at kunne vurdere uret selv. Her kan du med fordel undersøge kvaliteten på læderet, logoet (fra den tid hvor uret blev produceret, den slags skifter jo med tiden) og den helt overordnede kvalitet på uret (du er jo heller ikke ude efter at købe noget der alligevel er for brugt til at have på).

Hvis du har forstand på ure og din genbrugsforhandler ikke har, så er der enormt gode chancer for at du kan spare enormt mange penge på et kvalietsur af høj kaliber.

Stilmæssigt

Når du er ude efter ure, er det også en klar fordel at vide hvilken slags stil, den pågældende urmager/forhandler havde i det årti, du leder efter et ur fra. Det er med til at sortere falske ure fra, da designet oftest ikke er specielt gennemtænkt. 

Derudover kan du med fordel holde øje med kvaliteten på læderet. Hvis det er lysebrunt og guld, kan det bruges med det meste tøj. Der er intet som et klassisk ur der kan gå til alt tøj og til alle typer arrangemeter. Fra det finere restaurantbesøg til en sommeraften på stranden. 

Related Post